DHI Sakal Ve Bıyık Ekimi

DHI Sakal Ekim

Sakal ekimi dendiğinde akla gelen sakaldaki boşlukların doldurulması olduğu gibi hiç sakalı olmayanlara (köse) ekim yapılması işlemidir. İki şekilde uygulanan sakal ekimi;

1. Sakaldan alınıp sakala ekim işlemi
2. Saçtan alınıp sakala ekim işlemi

Sakaldan Alınıp Sakala Ekim İşlemi

Sakallı olmakla birlikte boşlukları olan hastalarımıza çene altından mikromotor ile alınan köklerin/greftlerin eksik alanlara nakledilmesi yöntemidir ve hastanın ihtiyacı olan greft sayısının çene altından karşılanabiliyor olması şarttır.

Bu yöntem ayrıca herhangi bir kaza sonucu oluşan “skar” izlerinin de kapatılmasında kullanılmaktadır. Sakaldan alınan kökler sakala çok daha çabuk uyum sağlar.

Saçtan Alınıp Sakala Ekim İşlemi

Bu yöntem genellikle köse olarak tabir edilen sıfır sakal olan veya bölgesel boşlukları fazla olan hastalar için uygulanır. Ense bölümündeki saçlardan alınan greftlerin 0,6 mm çapındaki kalemlerle sakalın çıkış yönüne doğru tek tek nakledilmesi işlemidir.

Sakal ekiminde en önemli unsur, sakal köklerinin mutlaka tekli greftler haline getirilip her yöntemde olduğu gibi özel solüsyonlar içerisinde bekletilmesi gerekliliğidir.

Herhangi bir hastalığı olmayan, 18 yaşını aşmış sakal problemi olan herkese yapılabilir.

Bu operasyonun herhangi bir riski bulunmamaktadır. Sadece çok hassas ciltlerde operasyon sonrası hafif bir pembelik 1-2 ay sürebilir.

Sakal ekiminde nihai sonuç süresi 1 yıldır.

Sakal ekiminde ağrı sadece anestezi esnasında yaşanır. Anestezide kullandığımız son teknoloji olan basınçlı anestezi tekniği ile çok az iğne kullanarak ağrıyı minimize etmeyi başarmış durumdayız. Dolayısı ile sakal ekimi ağrısız bir işlemdir denilebilir. Tabiki hastanın ağrı eşiği bu noktada önem arz etmektedir.

Hayır. Sakal ekiminde DHI kalem tekniği ile yeterli sıklık verildiği ve sakalların çıkış yönüne uygun ekim yapıldığı için sakal ekimi yapıldığı hiçbir şekilde anlaşılmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir